Dezavantajele confectionarii propriilor haine intr-un magazin online

dezavantajele-confectionarii-propriilor-haine-intr-un-magazin-online

masina de cusutDacă discutăm despre magazinele online care comercializează haine și accesorii, există două varinate populare în ceea ce privește marfa și modul în care aceasta ajunge „la raft”: confecționarea hainelor proprii într-un atelier de creație sau colaborarea cu diferiți furnizori care trimit hainele ce urmează să fie comercializate în mediul online. Mulți antreprenori, mai ales cei aflați la început de drum, nu știu exact care este varianta cea mai bună. Deși poate părea tentat să alegi prima opțiune și să confecționezi propriile haine, această variantă poate veni la pachet și cu un număr de dezavantaje:

1. Nevoia de multe obiecte
Dacă alegi să confecționezi propriile haine ai nevoie de o mulțime de obiecte, printre care: o mașină de cusut, materiale textile, accesorii, ace, papiote etc. În plus, vei avea nevoie de o mașină de cusut profesională, care poate fi destul de scumpă. Fără o astfel de mașină de cusut riști să nu confecționezi haine prea calitative.
2. Nevoia de resurse
Pentru a confecționa haine într-un atelier propriu de creație ai nevoie de destul de multe resurse fie că ne referim la resurse umane, financiare, materiale sau logistice. Dacă ești un antreprenor aflat la început de drum s-ar putea să nu ai acces sau să-ți fie foarte greu să ai acces la aceste resurse.
3. Costuri ridicate
Obiectele de care ai nevoie, precum mașina de cusut, și resursele numeroase implică foarte multe costuri ridicate pe care un om de afaceri începător nu și le poate permite. Așadar, înainte de a opta pentru coaserea propriilor haine într-un atelier de creație, ia în calcul bugetul și costurile la care se va ridica această investiție.