Un nou studio arata ca cei care urasc homosexualii sunt mai putin inteligenti

Sa ai o revista numita „Intelligence” care sa spuna ca ai o abilitate cognitiva scazuta, asa cum mentioneaza ei, nu este prea placut. Insa asta este ceea ce s-a intamplat celor 11.654 de persoane care au fost intervievati pentru un studiu condus de catre Universitatea Queensland din Australia. Rezultatele acestui studiu arata ca exista o legatura intre inteligenta si ura fata de homosexuali.

Trei teste fundamentale si standardizate au fosst folosite pentru a face acest studiu. Primul dintre ele este Testul de citire pentru adulti, care se foloseste la nivel national in mod comun si care este general acceptat in neuropsihologie. Acesta ajuta la determinarea nivelelor de inteligenta a pacientilor diagnosticati du dementa. Symbols Digits Modalitie este cel de-al doilea test folosit pentru acest studiu. In mod normal, el este folosit pentru a identifica nivelele de injurii ale creierului care apar in accidente si boli, fiind capabil sa identifice nivelul de leziuni in mai putin de 5 minute. Ultimul test folosit este adeseori folosit in neurostiinta, putand fi categorizat ca un test al memoriei.

Participantii la test au fost pusi sa participe la aceste 3 teste. Urmatorul pas a fosst sa ii intrebe daca „Homosexualii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si cei heterosexuali”. Analiza testeelor a aratat ca oamenii care nu au fost de acaord ca homosexualii sa aiba aceleasi drepturi ca si heterosexualii au o performanta cognitiva mai slaba decat cei care au fost de acord.

Cercetatorii au scos la iveala si faptul caa nu doar abilitatile cognitive aua de a face cu acest rezultat, ci si nivelul de educatie. Prin intermediul acestui studiu s-a urmarit gasirea unor solutii pentru acceptarea celor din comunitatea LGBTQ.